Pomsky puppy’s

Bekijk en maak een afspraak

Pups

Bekijk en maak een afspraak

Pomsky pups 1

Deze pups zijn beschikbaar.

YouTube player

Maak gerust een vrijblijvende afspraak om kennis te maken met een van deze lieve pups.

Pomsky pups 2

Deze pups zijn beschikbaar.

YouTube player

Maak gerust een vrijblijvende afspraak om kennis te maken met een van deze lieve pups.

Impressie van onze pups

Veelgestelde vragen

Hoe gaat ziet de bevalling van een Pomsky er uit?

Als de mama Pomsky op date is geweest met een voor haar passend Pomsky reutje, dan duurt het ongeveer 60 tot 63 dagen voordat ze gaat bevallen van haar Pomsky pups. Mama Pomsky wordt rond de dag van haar bevalling onrustig en begint met het nestelen, ze scheurt haar krantjes stuk in haar Pomsky kraamhok en graaft haar kleedjes op een propje.
De ademhaling van de Pomsky mama gaat sneller en haar Pomsky buikje wordt hard tijdens haar weeën. Na verloop van tijd komen haar persweeën en meestal wordt dan binnen het uur haar eerste Pomsky pup geboren. De Pomsky mama bijt de navelstreng door, eet de nageboorte op en begint meteen met het droog en schoon likken van haar Pomsky pup.
De Pomsky pup maakt kleine schattige geluidjes en gaat vrijwel direct op zoek naar de tepels van de Pomsky mama om te drinken. Wanneer de Pomsky pup dit doet stimuleert de drinkende Pomsky pup de weeën van de Pomsky mama, zodat de volgende Pomsky pup snel geboren gaat worden. Boven het nestje van de Pomsky mama hangt een warmte lamp zodat de omgevingstemperatuur rond de 27/28 graden is en mama met haar Pomsky pups er lekker warm bij liggen zodat de Pomsky pups die nat geboren worden snel opdrogen.

Hoeveel pups worden er per nestje geboren?

Over het algemeen worden er gemiddeld 3 tot 5 Pomsky pups geboren per nestje. Als alle Pomsky pups zijn geboren, zal  de mama Pomsky de  eerste 3 tot 4 weken haar Pomsky pups volledig zogen. Hiernaast zorgt ze er voor dat haar nest heel goed schoon blijft.

Wanneer gaan de ogen open van een Pomsky pup?

Als de Pomsky pups 10 tot 14 dagen oud zijn, gaan hun oogjes open. Rond de vierde week krijgen de Pomsky pups hele kleine mini brokjes en zal mama Pomsky steeds meer afwezig gaan zijn in het nest. Mama kan dus ten alle tijde van haar Pomsky pups weg. De Pomsky pups kuieren inmiddels een beetje onhandig rond in hun nestje.

Wanneer eten een Pomsky pup zelfstandig?

Naarmate de dagen verstrijken staan  de Pomsky pups steeds sterker op hun pootjes en eten ze ook steeds meer brokjes. De Pomsky mama springt nog regelmatig tussen haar pups om ze heel even te laten drinken, maar is het al gauw beu en laat dit steevast met een klein grommetje aan haar Pomsky pups horen. De tandjes van de Pomsky pups komen immers al flink door en dat is tijdens het drinken zeer onprettig voor de Pomsky mama.

Wanneer moeten de Pomsky pup naar de dierenarts?

Tussen week 6 en week 7 gaan de Pomsky pups naar de dierenarts, hier worden ze helemaal nagekeken op hun gezondheid, krijgen ze de 1e enting en worden ze gechipt en geregistreerd. Een hele onderneming voor een Pomsky pup, voor de eerste keer uit hun nest, in de auto en dan ook nog een vervelend prikje waarna er ook nog een chip onder de huid wordt aangebracht.
Gelukkig staat bij thuiskomst hun Pomsky mama al op hun te wachten, want zij was helemaal ongerust omdat in een keer al haar Pomsky pups weg waren. Eenmaal terug in hun nestje worden de Pomsky pups allemaal en stuk voor stuk door mama Pomsky geïnspecteerd en afgelikt en is de rust weer teruggekomen.

Wanneer verzorgen de Pomsky pups zichzelf?

In week 7 en 8 ligt de Pomsky mama over het algemeen alleen nog naast het kraamhok of is lekker buiten in de tuin. Haar Pomsky pups zijn inmiddels goed ontwikkeld, eten helemaal zelfstandig brokjes en spelen de hele dag door afgewisseld met talloze slaapjes.
Zo nu en dan springt de mama Pomsky nog even in de kraambak om haar Pomsky pups even te inspecteren, waarbij ze het heel soms even toelaat dat er nog een slokje melk gedronken mag worden, maar verlaat dan toch weer met een klein grom (waarschuwing nu is het genoeg) haar nest.
Deze momenten worden in week 8 zeer sporadisch en wordt het tijd dat de Pomsky pups hun nestje gaan verlaten en naar hun forever home gaan.
Als alle Pomsky pups naar hun baasjes gaan is het mamatijd, en kan ze weer gezellig met de andere Pomsky’s spelen en weer helemaal tot rust komen.

Met liefde en passie

Als een van onze teefjes moet bevallen dan zullen we haar met veel liefde en professionaliteit begeleiden. De pups worden dan ook in huis geboren en zullen in hun levensfase van de eerste 8 weken ook goed gesocialiseerd worden. De pups worden volgens schema ontwormd. Als ze 6 weken zijn, gevaccineerd, gechipt, geregistreerd en krijgen een uitgebreid medisch onderzoek met gezondheidsverklaring van de dierenarts welke terug te vinden is in het Europese paspoort.

Pomsky puppy kopen

Het kopen van een puppy is een grote verantwoordelijkheid en het is belangrijk om goed te overwegen voordat je deze stap zet. Vergeet ook niet dat het kopen van een Pomsky puppy niet alleen geld kost, maar dat er ook veel tijd en aandacht nodig is om een Pomsky op te voeden. Zorg ervoor dat je genoeg tijd hebt om de puppy te trainen en te socialiseren om ervoor te zorgen dat je Pomsky opgroeit tot een evenwichtige en goed opgevoede Pomsky.

Pomsky kopen

Als je denkt dat je aan al deze verantwoordelijkheden kunt voldoen, kan het kopen van een Pomsky een geweldige manier zijn om een nieuw lid aan je gezin toe te voegen. Een Pomsky kan een geweldig gezinslid zijn en kan je leven verrijken met hun liefde en trouw. Zorg ervoor dat je goed voorbereid bent en dat je de juiste keuze maakt, zodat jij en je nieuwe puppy vele gelukkige jaren samen kunnen hebben. Wij van Pomsky Shades of Grey helpen jou hier graag bij!